luni, 10 iulie 2017

Biciclete, trotinete, role si alte jucarii de exterior pentru copii

Stiu ca toti ne dorim sa avem copii perfecti din toate punctele de vedere: sa fie destepti, culti, bine crescuti, curajosi, ascultatori, inalti, puternici, atletici, note mari la scoala si super rezultate la sport.

Intreaga viata insa, a noastra dar si a lor, este despre decizii. Intr-un fel sau altul, suntem de cele mai multe ori, rezultatul deciziilor luate in trecut, indiferent ca suntem destul de sinceri fata de noi, astfel incat sa acceptam asta sau nu. Intreaga viata insa este despre decizii si incepand de la nasterea copiilor nostri si pana la o anumita varsta, noi decidem si pentru ei. Si ar fi bine sa ne asiguram ca decidem bine, ca o facem avand toate datele si alegerile noastre sunt responsabile. Daca pot fi perfecte? NU, nu exista asa ceva, pot doar fi bune si dupa ce au fost rumegate indeajuns. Dar de ce am luat acest lucru in discutie? Daca mai aveti putina rabdare, va veti lamuri. Exista o lege in logica, ce spune ca atunci cand afirmi ceva, negi contrariul. Pare...logic, nu? Daca spun ca afara este noapte, implicit spun ca afara nu este zi. Cam asa este si cu deciziile: uneori alegerile noastre sunt antitetice: nu poti sa ai un copil curajos si fricos in acelasi timp, care este independent dar care te asculta, care este sincer dar stie si cand sa minta sau sa omita, sa fie "smecherash" si care sa invete bine si care sa faca sport bine si care sa socializeze si sa fie sufletul petrecerilor si care sa aiba si timp sa se relaxeze si sa stea pe telefon si sa se joace pe consola si sa fie mare sportiv. Decizii, decizii, viata este ca un sirag lung al deciziilor si calitatea respectivului sirag este dat de calitatea respectivelor parti componente, deciziile.

Eu spre exemplu, relativ la ce am discutat mai sus, sunt convins ca ambii mei copii vreau sa faca sport la varsta asta: sa se miste, sa alerge, sa sara, sa se dezvolte, sa isi formeze o statura si o pozitie a corpului si o atitudine ce nu se poate obtine, din punctul meu de vedere decat prin sport, prin miscare. Mai mult decat atat, sunt convins ca un sportiv bun intr-un anumit domeniu, poate destul de usor sa se "converteasca", sa aiba rezultate cel putin decente si in alt domeniu sportiv: pentru ca intr-un fel sau altul, sportul este despre corp, despre muschi, despre inaltime, despre fibra si apoi despre cerebral si psihic si asa mai departe. Dar copiii se dezvolta si cresc cand sunt copii. Spre exemplu apreciez maxim sahul, am jucat la nivel competitiv, dar cred ca la varsta asta este mai important mersul pe bicicleta, baschetul, fotbalul, mersul pe trotineta sau role ori tricicleta...chiar nu conteaza, important este sa faca sport si sa se dezvolte, sa creasca, sa aiba un corp frumos si armonios.

Ok, haideti sa va dau un exemplu concret, l-am invatat in joaca pe fiul meu cand avea 3 ani, sah. L-am invatat atat de bine incat in 6 luni, s-a clasat in primele 5 locuri pe sector, in conditiile in care a jucat cu copii cu 3-4 ani mai mari. Si totusi il las sa faca sah doar 1 ora pe saptamana iar in restul timpului prefer sa se duca la baschet sau sa iasa in parc si sa alerge si sa isi exerseze mersul pe bicicleta, role, trotineta, sa se joace cu rachetele de badminton sau pur si simplu sa faca balonase, doar sa stea afara. De ce, ma veti intreba sau va veti intreba, de ce sa faci asta mai ales daca respectivul copil are talent la sah si isi doreste sa invete. E foarte simplu: creste si se dezvolta pana la 18 ani, sah insa poate sa joace si la 80. Invers nu se poate, nu il va ajuta cu nimic daca va fi un super jucator de sah, cocosat la 18 ani sau avand o inaltime sub medie cu toate complexele ce intervin intr-o atare situatie. Si invers nu se poate, degeaba face baschet la 18 ani, nu se va ma inalta.

Am facut peste 20 de ani de sport de performanta si credeti-ma ca stiu ce inseamna, sfatul meu: lasati copiii sa alerge, sa faca sport, sa stea in parc, sa se joace cu jucarii de exterior, acum cand sunt copii este timpul potrivit pentru acest lucru.

Haideti sa va fac si cateva recomandari privitoate la jucarii de exterior, jucarii pentru parc, pe categorii de jucarii:

Biciclete pentru copii

Triciclete copii

Si la Noriel, magazinul pe care vi-l recomandam din nenumarate motive pentru achizitia acestor jucarii de exterior si accesorii, copiii pot gasi multe alte motive de a sta afara si a se juca: masinute si vehicule copiicasute de copiileagane si toboganearticole plaja si piscinabaloane de sapun.

Permiteti-mi va rog ca in incheiere sa va arat si cateva produse din categoria jucariilor de exterior pentru copii, cu detalii:

bicicleta copii Star Wars - 16 inch


Intr-o galaxie indepartata... Daca cel mic este fascinat de Star Wars, atunci bicicleta pentru copii de la TOIMSA reprezinta jucaria de exterior pe care o va adora in acest sezon. Colorata, interesanta, ii va oferi un stop de originalitate in timpul plimbarilor alaturi de prieteni si de familie. E usor sa faci sport cu zambetul pe buze atunci cand personajele preferate din Star Wars te insotesc! Realizata din materiale de calitate, cu scaun si ghidon ajustabile, cu frana pe ambele roti, bicicleta pentru copii Star Wars de la TOIMSA reprezinta achizitia perfecta pentru cei mici.May the force be with you! Specificatii tehnice:
  • Cadru din metal
  • Cauciucuri gonflabile
  • Diametru roti 16 inch (40 cm)
  • Aparatori noroi fata si spate
  • Aparatoare lant
  • Spite si jante metalice
  • Roti ajutatoare (detasabile)
  • Scaun ajustabil
  • Ghidon ajustabil cu manere ergonomice
  • Frana de mana pe ambele roti
Produs recomandat copiilor cu varsta intre 5 si 8 ani sau cu inaltimea intre 105 si 115 cm. 

Bicicleta copii Mickey Mouse 12 inch

Pedaleaza de zor cu bicicleta pentru copii Mickey Mouse! Colorata, fabricata din materiale de calitate, garanteaza ore intregi de distractie si de sport pentru copilul dumneavoastra. Iar laudele nu vor mai conteni la adresa bicicletei lui personalizate, cu personajul preferat al copiilor venit direct de pe micile ecrane pe bicicleta lui. Usoara, aceasta ofera siguranta celor mici, care se avanta de cele mai multe ori si se lasa furati de viteza pe care o pot prinde alaturi de prietenii cei mai buni. Pentru plimbari linistite si pentru o viata sanatoasa, bicicleta pentru copii Mickey Mouse reprezinta alegerea perfecta.
Specificatii tehnice:
  • Cadru din metal
  • Cauciucuri din spuma
  • Diametru roti 12 inch (30 cm)
  • Aparatori noroi fata si spate
  • Aparatoare lant
  • Spite si jante din material plastic
  • Roti ajutatoare (detasabile)
  • Scaun ajustabil
  • Ghidon ajustabil cu manere ergonomice
  • Frana de mana
Produs recomandat copiilor cu varsta intre 3 si 5 ani sau cu inaltimea pana la 100 cm. 

Bicicleta copii Disney Princess 12 inc

Bicicleta pentru copii Disney Princess de la TOIMSA este ideala pentru orice fetita. Imprimata cu personajele ei preferate, printesele Disney, ea va putea sa descopere lumea ca o printesa, asa cum este orice fetita din orice familie. Colorata, realizata din materiale de calitate, bicicleta pentru copii Disney Princess va aduce un zambet imens pe chipul oricarei fetite. Cu scaun si ghidon ajustabile, cu frana de mana pe ambele roti si cu multe alte caracteristici, reprezinta achizitia perfecta pentru sezonul cald.Specificatii tehnice:
  • Cadru din metal
  • Cauciucuri din spuma
  • Diametru roti 12 inch (30 cm)
  • Aparatori noroi fata si spate
  • Aparatoare lant
  • Spite si jante din material plastic
  • Roti ajutatoare (detasabile)
  • Scaun ajustabil
  • Ghidon ajustabil cu manere ergonomice
  • Frana de mana
Produs recomandat copiilor cu varsta intre 3 si 5 ani sau cu inaltimea pana la 100 cm. 


Tricicleta copii Smart Trike Glow Touch Steering 4 in 1, Red

Tricicletele smarTrike Glow Touch Steering 4-in-1 au un model premium ideal pentru bebelusii si copiii intre 10 luni si 3 ani, cu foarte multe accesorii, inclusiv:Tehnologia patentata Touch Steering care va permite sa ghidati tricicleta precum un carucior.Buton navigator rosu pentru o tranzitie usoara de la etapa "carucior" la etapa "tricicleta".Smart Trike Glow creste alaturi de copilul dumneavoastra de la 10 luni la 3 ani si prezinta urmatoarele avantaje:Tehnologie patentata Touch SteeringManer parental telescopicCopertina extensibila cu protectie UVButon navigator rosu pentru o tranzitie usoara de la modul "carucior" la modul "tricicleta"Roti din cauciucScaun extra capitonatAmortizorCentura de siguranta tip ham in 3 puncteSuport pentru picioare pliabilGeanta pentru parintiGeanta mare pentru depozitareTricicleta creste alaturi de copil in 4 etape:Etapa 1 - tricicleta controlata de parinti: La 10 luni copilul este asezat confortabil pe scaunul capitonat cu spatar inalt. In aceasta etapa, parintele controleaza tricicleta complet.Etapa 2 - tricicleta ghidata: Odata ce copilul a crescut suficient (+18 luni), spatarul inalt este indepartat, in timp ce bara de protectie protejeaza copilul. Parintii controleaza tricicleta complet.Etapa 3 - tricicleta de antrenament: La 24 de luni, pliati suportul pentru picioare si lasati copilul sa invete sa pedaleze.Etapa 4 - tricicleta clasica: La 36 de luni, indepartati manerul parental, rotiti butonul navigator rosu si transformati tricicleta din modul "carucior" in tricicleta clasica.Copilul dumneavoastra se poate plimba acum singur!Dimensiuni (L x l x H): 94 x 45 x 102 cmGreutate: 6.87 kg

sâmbătă, 8 iulie 2017

Sterilizator pentru biberoane electric sau cel pentru cuptorul cu microunde? Ce alegem si de ce?

Atunci cand este mic, bebe are nevoie de tot felul de produse care nu doar ii asigura o dezvoltare sanatoasa, dar il si tin departe de imbolnavire. In primele luni de viata, asa cum parintii o stiu deja, sistemul imunitar al celui mic nu este suficient dezvoltat. In traducere, se poate imbolnavi foarte usor.
Tocmai de aceea este necesara achizitionarea unui sterilizator pentru biberoane, pentru ca toate produsele pentru hranire si, in general, toate obiectele cu care intra in contact, sa fie sterilizate si sa nu il puna pe bebe in pericol.

Spre exemplu, alta regula stiuta de parinti este aceea ca un biberon nu se foloseste pentru doua mese consecutive si ca ele trebuie sa fie sterilizate dupa fiecare masa, pentru ca bacterii precum E.coli si Staphylococcus sa nu se dezvolte. Astfel, un sterilizator pentru biberoane, devine nu un moft, ci o necesitate pentru parinti.
Pe piata din Romania se gasesc numeroase modele si apare intrebarea <<Dar cum aleg cel mai bun sterilizator pentru biberoane?>>. Raspunsul este unul simplu si tine, de cele mai multe ori, de preferintele parintilor, dar si de bugetul pe care sunt dispusi sa il aloce pentru achizitionarea unui sterilizator pentru biberoane. De remarcat faptul ca, de cand nu a mai fost inclus in categoria de accesorii pentru cei mici, un sterilizator pentru biberoane poate fi si foarte ieftin.

Iata cateva lucruri pe care trebuie sa le iei in considerare atunci cand cauti un sterilizator pentru biberoane:

· sa fie fabricat din materiale fara BPA

· sa permita introducerea de accesorii (odata cu diversificarea alimentatiei apar si alte lucruri care trebuie sa fie sterilizate, precum lingurite si castronase)

· sa permita introducerea a mai multor biberoane, de diverse marimi

· sa consume putin curent electric

· sa se opreasca automat dupa terminarea procesului de sterilizare

Gama este variata, dar doua dintre modele sunt preferate de parinti: sterilizatoarele electrice si cele pentru cuptorul cu microunde. Motivul? Sunt practice, iar procesul de sterilizare dureaza mai putin.

Spre exemplu, un sterilizator pentru biberoane electric incalzeste apa la temperaturi foarte mari, producand astfel aburii care distrug microorganismele care se depun in biberoane si pot steriliza si accesorii. Ai nevoie doar de putina apa si de o sursa de curent pentru a folosi un astfel de sterilizator pentru biberoane.
Mai mult decat atat, ele pot fi luate usor in vacanta si folosite la drumuri mai lungi. Sunt practice, asadar. Au o multime de functii care faciliteaza folosirea lui, deci viata parintilor si sanatatea lui bebe (display LED, afisaj digital, semnale vizuale si sonore, accesorii lavabile). Durata maxima de sterilizare este de 8 minute.

De cealalta parte este cel pentru cuptorul cu microunde. Se aseamana cu sterilizatorul pentru biberoane de tip electric, doar ca el nu se conecteaza la priza, ci se foloseste in cuptorul cu microunde, care se afla in majoritatea caselor romanilor. Intr-un vas care se inchide ermetic se pun obiectele care se doresc a fi sterilizate si inca un vas cu apa. Acest tip de sterilizator pentru biberoane se introduce in cuptorul cu microunde si se lasa maximum 12 minute. Si gata!

Sanatatea lui bebe este primordiala, iar la Noriel preturile pentru un sterilizator pentru biberoane este foarte bun. Trebuie doar sa te hotarasti asupra unui model, care crezi ca ti se potriveste cel mai bine.

Indiferent ca vrei sa achizitionezi un sterilizator pentru biberoane electric sau un sterilizator pentru microunde la Noriel ai o gama larga de sterilizatoare din care sa alegi.

joi, 6 iulie 2017

Afla cate ore trebuie sa petreaca un copil la televizor sau calculator

Telecomanda si mouse-ul au pus stapanire pe copilul tau, care a uitat ce inseamna sa bata mingea pe maidan sau sa sara coarda in fata blocului. E bine sa schimbi macazul si sa reduci drastic orele pe care cel mic le petrece lipit de ecran sau monitor.

Copiii iubesc televizorul si calculatorul de la cele mai fragede varste si, pe masura ce cresc, petrec tot mai mult timp conectati la o lume imaginara sau virtuala. Din pacate, orele pe care le dedica filmelor, desenelor animate sau jocurilor pe calculator nu le aduc distractie sau buna dispozitie, ci au efecte mult mai grave asupra dezvoltarii lor.

O zi intreaga la televizor
Un studiu facut in 2003 de Fundatia Kaiser Family din Statele Unite aducea la lumina cifre alarmante in ceea ce priveste orele petrecute de cei mici la televizor. Doua treimi din copiii pana in 3 ani stateau doua ore pe zi la televizor. Aproape toti copiii pana in 6 ani aveau 2 ore de desene animate sau filme in program, in timp ce in cazul celor de peste 8 ani, timpul petrecut in fata ecranului TV ajungea la 4 ore la care se mai adaugau alte 2 de jocuri pe computer. Ce-i drept, datele se refera la Statele Unite, dar trendul e valabil in lumea intreaga.

Cand e prea mult?
Fara indoiala televizorul poate fi si un bun mediu de educare. Atat timp cat cel mic nu isi petrece toata ziua pe canalele cu desene animate, ci cateva ore la emisiuni educative. Limita intre ceea ce e normal si educativ si ceea ce poate fi periculos si nociv este insa foarte fina. De dragul piciului, care are dotari de geniu si stie deja sa invarta pe degete programele pe calculator de la 4-5 ani, esti tentat ca parinte sa lasi de la tine si sa ii mai dai voie “un pic”.

Micutii pana in varsta de 2 ani are trebui sa nu aiba in program nici un minut in fata televizorului. Primii doi ani din viata unui copil sunt cei mai importanti in dezvoltarea sa fizica si sociala, in deprinderea comportamentului si a limbajului. Programele de la televizor sau jocurile de pe calculator, oricat de colorate si amuzante ar fi, nu fac decat sa stea in calea dezvoltarii piciului, privandu-l de interactiunea cu alti copii, cu familia, cu jocurile noi.

Nici dupa ce implineste 2 ani, nu este indicat sa il lasi prea mult sub vraja persoanjelor de la televizor. O ora, maxim doua ore de desene animate (fara batai si personaje dubioase) sunt suficiente.

Pe masura ce creste, orele petrecute la televizor sau la computer trebuie controlate, pentru ca ii rapesc unui copil din timpul pe care ar trebui sa il petreaca la joaca in aer liber (unde face miscare), din timpul petrecut alaturi de alti copii de varsta lui sau timpul dedicat temelor.
Pericolele ascunse ale televizorului si calculatorului…

Rezultate slabe la invatatura
E de la sine inteles ca timpul petrecut la televizor sau la calculator le fura copiilor din orele pe care ar trebui sa le foloseasca pentru lectii sau pentru lectura. In plus, televizorul sau calculatorul ii deprind cu metoda “raspunsului pe tava”. Cum sa mai ai rabdare sa inveti, cand totul iti poate fi explicat intr-o pagina pe Google sau intr-o ora de documentar? Un studiu publicat in 2010 in Jurnalul Asociatiei Medicale Americane arata ca prea mult timp petrecut la televizor la varsta de 2 ani poate duce la probleme legate de concentrare si de studiu la scoala, atunci cand ajunge la varsta de 10 ani.

Obezitate
Cu cat stau mai mult la televizor si la calculator, cu atat copiii devin mai sedentari si mai lipsiti de chef de joaca si socilaizare. Bicicleta, rolele, mingea sau coarda sunt lasate in debara si sunt inlocuite de sotronul cu mouse-ul pe ecran sau de cursele de masini in reteta. In plus, mai exista si tentatia “ciugulitului” in fata ecranului. Astfel, in dieta celor mici ajung popcornul, bomboanele sau cipsurile, usor de infulecat cu ochii atintiti la actiune.

Comportament violent
Copii care urmaresc programe TV violente sau joaca pe calculator astfel de jocuri au tendinta, in timp, sa dezvolte un comportament agresiv. Exista si reversul acestui tip de atitudine in cazul copiilor care ajung sa creada ca lumea din jurul lor este periculoasa si ca sunt panditi de primejdii la orice pas.

Ce poti face ca sa schimb obiceiurile proaste?
Pune piciorul in prag pana nu e prea traziu si stabileste o limita a numarului de ore petrecut la televizor sau calculator. Faceti un regulament care nu trebuie incalcat, iar pentru orice abatere stabiliti si pedepse sau penalizari.

Daca nu poti sa arunci televizorul sau sa il ascunzi din calea celor mici, ia-i de mana si iesiti la plimbare. Stati cat mai multe ore departe de tentatiile electronice din casa.

Implica-i in ativitati in casa, in bucatarie, in curte, in cercuri de pictura, muzica, dans, ore de tenis sau alt sport care le place.

Provoaca-i copilului inventivitatea si creativitatea cu jocuri noi, puzzel-uri sau carti pentru varsta lui.

Noile reguli vor fi primite cu lacrimi si rugaminti din partea celor mici. Nu uita, insa, ca primul exemplu pentru ei esti chiar tu. Asa ca e bine sa reduci si din orele tale la televizor sau din timpul petrecut la computer de acasa, pentru a le arata copiilor ca se poate.


sursa articol: www.perfecte.ro